Metode for opgørelse af fuldtidsbeskæftigede og ansatte

Antallet af fuldtidsbeskæftigede (ækvivaleret årsværk) bliver opgjort i forhold til den aftalte arbejdstid i et kvartal, hvilket for månedslønnede også inkluderer ferie. Arbejdstiden for en uge vil være 40 timer. I et kvartal vil det være 520 timer for månedslønnede, og for et år 2.080 timer. Det vil være 470 timer for timelønnede i et kvartal, 1.880 timer på et år (fratrukket ferietimer, timelønnede modtagere feriegodtgørelse).

 

En ansat kan godt have et højere eller lavere timetal, end den normale aftalte arbejdstid. Ansatte vil i sådanne tilfælde blive optalt med et højere eller lavere fuldtidsbeskæftigelsestal end 1.

 

Metode for opgørelsen kan blive kaldt aftalt tid.

Der er ikke medtaget over-/merarbejde eller ikke-betalt fravær i opgørelsen, opgørelse er således opgjort efter aftalt tid. I dataudtrækket udgør over-/merarbejde i gennemsnittet ca. 42 fuldtidsbeskæftigede årligt.

 

Antal ansatte er opgjort som antallet af personer, der har været ansat i perioden. Der er således forskel på summen af antal ansatte i de to sektorer Selvstyret og kommunerne og det samlede antal ansatte. Personer, der er ansat i løbet af året i Selvstyret og kommunerne, bliver kun talt med som 1 ved opgørelsen for den samlede sektor.